Om Oss

 

Systrarna Katts

  Ett Småskaligt Katteri I Stockholm

Om Oss

 

 

VÅR UPPFÖDNING

 

Vi heter Tuvalisa, Peter och Fia-Linn och vi bor i Gröndal i Stockholm.

Både Peter och Tuvalisa har vuxit upp med katt men Sibiriska katter träffade vi för första gången 2015 hos Katarina på SE*Sibir Koshki. Från Katarina och hennes fantastiska kattuppfödning köpte vi Shanti och ett år senare hennes halvsyster Persika. Tack vare Katarinas mentorskap har vi lärt oss om den Sibiriska katten och dess egenskaper. Och vi har hjälpt våra två katter genom dräktighet, förlossning och kattungemånader.

 

Våra avelskatter testas innan parning mot hjärtsjukdomen HCM och vi  fortsätter att testa dem flera år framöver. De testas även för njursjukdomen PKD, FIV (katt-HIV) och FelV(felint leukemivirus – blodcancer).

 

Vill du veta mer läs här på Sällskapets Sibirisk katt sida

 

 

VIKTIGT ATT VETA

 

Att köpa en katt kräver mycket eftertanke. Vilka är möjligheterna? Och vilka begränsningar innebär det? Hur ser dina livsplaner ut? En katt kan bli över 17 år gammal, har du möjlighet att ge en katt det liv den har rätt till?

Sibiriska katter är aktiva och sällskapliga. De beskrivs ibland som en hundlik kattras. Utan stimulans blir de lätt uttråkade och i värsta fall deprimerade. De är nyfikna och lättlärda. Agility och promenader i koppel passar Sibben utmärkt. Shanti och Persika vill gå ut i koppel varje dag.

De kräver en del pälsvård och gillar att bli borstade ofta. De kan fälla päls under olika årstider. Då får man räkna med katthår på både möbler och kläder.

 

Sibiriska katter tycker inte om att lämnas ensamma för länge.

Det kan vara värt att tänka på möjligheten att ge sin katt en lekkamrat att busa och kela med. Väljer du att köpa två syskon lämnar vi 1000 kr rabatt.

Våra tidigare kattungeköpare får alltid förtur vid kommande kullar.

 

Med det sagt är alla katter individer med olika lynne och behov. Vissa är knäkatter och älskar att ligga på sina människor (som vår Persika) medan andra vill ligga i en fåtölj bredvid (läs Shanti). Men gemensamt är att de är intelligenta och att de har en stark känsla för sin flock.

När någon i vår familj är ute och slarvar och kommer hem sent väntar våra katter otåligt på att hela flocken ska samlas. När nycklarna vrids om skuttar kissarna fram som små valpar till dörren.

Och när vi bingear serier från soffan gör katterna sig hemmastadda bredvid. De vill att alla ska vara tillsammans alltid.

 

 

ATT KÖPA KATT AV OSS

 

Vi har inga kölistor. Kontakta oss via mejl och berätta lite om dig själv/din familj.

Vi hör av oss tillbaka till alla som mejlar och så tar vi det vidare därifrån.

Blir det aktuellt så får ni sedan hälsa på hos kattungarna, när de är ca 5 veckor. Vi säljer inga katter utan personlig kontakt. Det är viktigt att vi har förtroende för varandra och att vi vet att kattungarna får ett kärleksfullt livslångt hem.

Om vi känner oss osäkra på en kattungeköpare så tar vi oss rätten att neka försäljning.

Vi gör helt enkelt vårt bästa för att matcha rätt kattunge med rätt familj.

 

Kattungarna säljs endast som innekatter. Skade- och stöldrisken är alldeles för stor för att ha katterna som utekatter. Vi vill inte att de blir överkörda eller illa behandlade.

 

Besök hemsidan för Sällskapet Sibirisk Katt och ladda ner broschyren “Att köpa sibirisk kattunge” där får du flera bra tips och råd. Lycka till!

 

Om du läst på och är seriös och letar efter en ny familjemedlem så är du hjärtligt välkommen att höra av dig.

 

Vid tingning av en kattunge betalar köparen 20 % av priset och resten betalas vid hämtning av kattungen. Är ni intresserade av en katt till avel ber vi er att tala om det vid första kontakten med oss.

En kattunge från oss kostar 12000 kr.

 

 

När kattungen flyttar till dig är den:

 

 

• 13-14 veckor gammal.

 

• Registrerad hos SVERAK.

 

  Försedd med stamtavla.

 

• Chipmärkt

 

• Avmaskad

 

• Veterinärbesiktigad. Veterinärbesiktning sker högst 7 dagar innan kattungeleverans.

 

• Vaccinerad 2 gånger mot kattpest, kattsnuva och herpes.

 

• Van att bli kloklippt.

 

• Rumsren

 

• Försäkrad i Agria

- Försäkringen kan övertas av köparen.

   

 

 

 

Kattungen får med sig ett kattungepaket med en filt som luktar mamma för att göra flytten så enkel och stressfri som möjligt, mat som den är van vid, några favoritleksaker och lite annat.

 

Vi förutsätter att våra kattungeköpare:

 

 

• Registrerar kattens chip hos DjurID.se för att kunna hitta och identifiera katten ifall den försvinner.

 

• Håller katten försäkrad.

 

• Testar katten regelbundet för HCM enligt Hälsoprogrammet.

 

• Inte avlar på kattunge som är såld som sällskapskatt.

 

• Kastrerar katten vid lämplig ålder.

 

• Inte omplacerar katten utan att först prata med oss.

 

• Fortsätter att hålla kontakt med oss. Vi vill gärna att våra kattungeköpare hör av sig med bilder och uppdateringar om katten.

 

 

Kontakt:

 

Tuvalisa Rangström

Peter Ågren

 

e-mail:

 

systrarnakatts@gmail.com

e-mail:

Följ oss även på Instagram